top of page
thumbnail_0F9A3117.jpg

Bedankt! Bericht verzonden.

5 daagse workshop portret boetseren met Carien van Dongen

Gedurende de vijfdaagse workshop portret boetseren gaan we werken vanaf een door jou zelf meegebrachte foto van iemand die je wilt boetseren in klei.

 

Je krijgt stap voor stap uitleg en demonstraties hoe je een portret boetseert, waar en hoe je moet kijken. Je leert kijken naar de verhoudingen in het gezicht en dat die bij iedere persoon anders zijn. Het maken van neus, mond en ogen zal uitvoerig worden gedemonstreerd zodat jij dat zelf kunt toepassen op je eigen beeld. Het boetseren van haren en hals volgt vanzelfsprekend later in het proces.

 

Dag vier gaan we het portret uithollen en kunnen we de positie gaan veranderen. Dag vijf gaan we gebruiken om de puntjes op de spreekwoordelijke I te zetten. Kortom, een hele uitgebreide cursus waarin je van begin tot eind leert om een portret in klei op te zetten. Het is intensief en tegelijk ontspannend!

 

Geheel verzorgd, incl. alle benodigde materialen, gereedschap, drankjes, lekkers en elke dag een uitgebreide lunch. 

Exclusief het stoken, dit is in overleg mogelijk, meerprijs 35 euro.

Het atelier is om 9.45 uur geopend.

We starten om 10.00 uur tot ongeveer 16.00/16.30 uur.

 

Datum 2024: Vrijdag 19 t/m dinsdag 23 April= Volgeboekt 

Cursus vol, laat je op de reservelijst zetten.

 

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.​ 

Prijs is € 550,- per persoon.

 

Na inschrijving krijgt u een bevestiging met overige informatie,

een lijst met B&B adressen en de factuur.

Over Carien van Dongen

Carien volgde les bij Philippe Faraut in Engeland alsook aan The Florence Academy of Art . Verder volgde zij nog verdiepingslessen bij verschillende beeldenend kunstenaars waaronder Valentina Zlatarova en Suzie Zamit in Engeland. In 2019 reisde zij naar Catalonië voor lessen van Eudald de Juana Goriz voornamelijk in het boetseren van de menselijke torso naar model.

 

Zelf is zij docente bij onder andere NKO (vroeger SBB) in Gouda.

‘Het werk van Carien van Dongen weerspiegelt de veelzijdigheid van de mensen om ons heen en de karakters die in onszelf huizen. Het zijn beelden van mensen die we herkennen zonder ze daadwerkelijk ontmoet te hebben.’

‘Carien toont de mens in al zijn verschijningsvormen. Met een grote zeggingskracht laten de verschillende karakters zich zien. Misschien wel des te meer omdat de portretten ‘vaste wetten’ in het midden laten en zich niet duidelijk uitspreken over gender, etniciteit en leeftijd. Puur karakter. Kenmerkend in keramiek.’

bottom of page